Košík
prázdny

Sledovanie
objednávok

Články

Elektrická zubná kefka a deti. Áno či nie?

Mnoho rodičov zaujíma otázka, či je pre ich dieťatko vhodné zakúpiť elektrickú zubnú kefku alebo nie. Je pravda, že sa práve kvôli nej nenaučia správne si čistiť zúbky? Povedzme si o tom viac.

O tom, že výber tej správnej zubnej kefky pre vášho drobčeka je dôležitý a nie až tak jednoduchý, sme už písali. Teraz si však povedzme niečo o tom, ako je to s elektrickými zubnými kefkami. Sú pre vaše deti vôbec vhodné?

Čo si všímať pri výbere elektrickej zubnej kefky?

Pri elektrických zubných kefkách platí to isté ako pri bežných kefkách pre deti. Nie je kefka ako kefka. Keď už sa rozhodnete pre elektrickú zubnú kefku, musíte si dôkladne preštudovať jej zloženie. Štetinky musia byť jemné a šetrné k zúbkom a ďasnám vášho drobčeka, a najlepšie samozrejme je, ak kefka neobsahuje žiadne PVC, BPA či ftaláty. Rovnako hlavica elektrickej kefky by mala byť určite viditeľne menšia, ako je tá pre „dospeláka“.

Hoci názory stomatológov na elektrické zubné kefky pre deti sa niekedy líšia, mamičky si túto modernú výpomoc pochvaľujú. Aj vďaka elektrickým zubným kefkám sú zúbky dôkladne vyčistené a pre deti je čistenie zúbkov takouto kefkou navyše aj zábava.

Prečo nestačí klasická zubná kefka pre deti?

Určite netvrdíme, že klasická zubná kefka pre deti je málo. Ak ste si vybrali kvalitnú zubnú kefku, s ktorou je váš malý zázrak spokojný a čistenie zúbkov ňou ho baví, vybrali ste správne. Niektoré deti majú však problém naučiť sa zvyku čistiť si zúbky, a tak rodičia pristupujú k rôznym metódam, ako spraviť z rituálu ústnej hygieny zábavnú činnosť. Práve tu by mohli pomôcť aj elektrická zubná kefka Jack N´Jill

Naše elektrické zubné kefky pre deti sú výnimočné tým, že dieťaťu počas čistenia si zúbkov rovno aj zahrajú! Elektrická zubná kefka Jack N’Jill má nielen tichý mód, ale aj dve zvukové stopy, ktoré sa automaticky vypínajú po 2 minútach, čo je práve čas, kedy už môže dieťatko s čistením skončiť.

Už samotná elektrická kefka je pre deti zvláštnosťou a zábavkou a čo ešte, ak aj vyhráva? Ak sa váš drobček vzpiera umývaniu si zúbkov a vyskúšali ste už snáď aj nemožné, dajte šancu ešte elektrickej zubnej kefke. Možno práve ona nadchne vaše dieťatko pre pravidelnú ústnu hygienu. :) 

Kedy je vhodné začať s elektrickou zubnou kefkou?

V prípade našej elektrickej zubnej kefky vám odporúčame začať ňou čistiť zúbky od 3 rokov. Vaše dieťatko sa v tomto veku už dokáže, aj vďaka tejto kefke, samo naučiť, ako vyzerá dôkladné a jemné čistenie zúbkov. Vie si kefku podržať a jeho objavujúci sa mliečny chrup a ďasienka sú už pripravené na to, aby sa začali čistiť peknou a kvalitnou detskou zubnou kefkou.

Naše vyhodnotenie: Na elektrické zubné kefky má asi každý svoj vlastný názor. My však tvrdíme, že naša elektrická zubná kefka pre deti je prospešná, nikomu neublíži a rodičom skôr uľahčí prácu s dočisťovaním zúbkov. Naučí vášho drobca, ako vyzerá jemné čistenie a zúbky dôkladne vyčistí. A navyše to bude vaše malé zázraky aj baviť. :)

Veď skúste to sami a podeľte sa s nami o vaše skúsenosti. :)