Košík
prázdny

Sledovanie
objednávok

Články

Výber zubnej kefky je dôležitý. Viete, akú potrebuje váš drobec?

Je celkom jasné, že váš prváčik potrebuje inú zubnú kefku ako 5-mesačné bábätko. Máte doma drobčeka a radi by ste sa o jeho prvé zúbky starali poriadne a tak, ako sa má? Sme tu preto, aby sme vám poradili. Tak začnime s výberom tej správnej zubnej kefky.

Myslíte si, že detská zubná kefka je univerzálna pre každé jedno dieťatko v akomkoľvek veku do 6 rokov? Veríme tomu, že nie. :) Existuje viacero typov zubných kefiek, ktoré sú vyrobené špeciálne pre deťúrence v rôznych vekových skupinách.

Akú zubnú kefku pre bábätko?

Prvé mliečne zúbky sa v ústočkách vášho drobčeka môžu objaviť už okolo štvrtého-piateho mesiaca. Ako na ich správne čistenie? Najvhodnejšie je zvoliť silikónovú zubnú kefku na prst. Táto kefka je vďaka svojím malým štetinkám jemná k prvým malým zúbkom. Na druhej strane má zase „jamkovú“ časť na masáž pobolievajúcich ďasien, ktoré sa trápia s prerezávaním zúbkov.

Silikónové zubné kefky na prst JackandJill predstavujú bezpečný a hygienický spôsob čistenia prvých zúbkov vašich najmenších. Vyrobené sú z lekárskeho a potravinárskeho silikónu bez žiadneho PVC či BPA a navyše sú aj ekologicky rozložiteľné. Ideálne sú pre drobčekov od 5 až do 18 mesiacov. Sami uvidíte, kedy je už čas na inú kefku. Ako?

Kedy nastal čas na prechod od náprstnej kefky k inej? A akú zvoliť?

Keď začne vaša malá princezná či mládenec veselo obhryzkávať náprstnú zubnú kefku, nastal čas odložiť ju a prejsť na ďalšiu úroveň. Tou je silikónová zubná kefka so štítom. Takáto kefka je ideálna pre batoľatá od 1 do 3 rokov. Deti v tomto veku ešte určite nie sú schopné čistiť si zúbky samy. Vaša asistencia je stále nevyhnutná. :)

Pomáha vám v nej však práve silikónový štít na kefke, vďaka ktorému nehrozí, že by si kefku vaše dieťatko vložilo do úst prihlboko. Určite je však lepšie, ak budete zúbky ešte stále čistiť vy, prípadne ich dočisťovať. A choďte vašim deťúrencom príkladom! Ste pre vaše ratolesti tým najväčším vzorom a idolom, tak im ukážte, že aj vy si zúbky čistíte! :)

Už máme dva roky a vieme si čistiť zúbky aj samy!

No...nie tak celkom. :) Ak je ale váš drobček presvedčený o tom, že to zvládne aj sám a skutočne sa mu to darí, je čas na obojstrannú silikónovú zubnú kefku na zuby a ďasná. Vyzerá možno troška zvláštne, no plní svoj účel ako žiadna iná. Čistí zároveň prednú aj zadnú a vrchnú aj spodnú časť ústočiek, takže sa s ňou vaše dieťa môže pokojne vyhrať aj samo. Samozrejme, nezabúdame na dočisťovanie. :)

Už sme „veľkáči“. Ako vyzerá ideálna zubná kefka pre väčšie deti?

Delí vášho drobčeka od príchodu do školy už len jeden rok v škôlke? Je už dôležitým „veľkáčom“? Ak áno, určite už potrebuje svoju vlastnú zubnú kefku pre dieťa, s ktorou si zúbky umyje aj sám. A kde ju nájsť? BIO zubné kefky Jack N´Jill sú vám k dispozícii. 

Naše zubné kefky pre deti sú ergonomicky tvarované, celé aj s obalom recyklovateľné, vyrobené z prírodných materiálov, ako je aj kukuričný škrob. Ich štetinky sú jemné, dizajn je milý a hravý a kefky v žiadnej súčasti neobsahujú BPA ani PVC.

Už viete, akú zubnú kefku potrebuje váš malý zázrak? Veríme, že sme vám boli nápomocní. :)