Košík
prázdny

Sledovanie
objednávok

Články

Prerezávanie zúbkov: Ako deťom uľaviť?

Prerezávanie zúbkov je nevyhnutný proces, ktorým si musí prejsť každé jedno bábätko. Nie je to však nič príjemné. Ani pre rodiča, ktorý sa musí prizerať bolesti jeho drobčeka. Existujú však spôsoby, ako môžete vášmu dieťatku pomôcť a bolesť spojenú s prerezávaním zúbkov zmierniť. Povedzme si, ako na to.

Mliečne zúbky sa začínajú v ústočkách bábätka zjavovať približne okolo 4. mesiaca. Ich prerezávanie často sprevádza viacero nepríjemných faktorov. Napríklad sa môžete stretnúť s:

  •         hnačkami,
  •         zvracaním,
  •         horúčkou,
  •         nepokojným spánkom,
  •         nechuťou do jedla,
  •         plačlivosťou

Jednoducho, váš maličký zázrak trpí bolesťami a nie je sa čo čudovať, že plače, dožaduje sa vašej pozornosti a je nepokojný. Vy mu však môžete pomôcť. Ako?

Masáž ďasien aj telíčka

Masáž ďasien uľaví bolesti. Môžete to skúsiť aj s druhou tzv. „jamkovou stranou“ našej silikónovej zubnej kefky na prst Jack N´Jill s ktorou pomaličky masírujte ďasienka. Pokračovať môžete tiež masážou celého telíčka. Vaše bábätko sa tak odpúta od boľavých ďasien, upokojí a uvoľní.

Pri masírovaní opuchnutých a podráždených ďasienok s našou silikónovou kefkou na prst vyskúšajte tiež náš Gél na prerezávajúce sa zúbky, ktorý má pozitívny efekt na nepokojné ďasienka. Vďaka svojmu čisto prírodnému zloženiu s harmančekom, nechtíkom a jemnou organickou vanilkovou príchuťou je gél absolútne bezpečný i pri prehltnutí.

Hryzadlá

Určite viete, čo máme na mysli. Nájdete ich v každom obchode pre deti. Hľadajte také, ktoré vložíte do chladničky. Hryzenie pomáha vášmu dieťatku hneď z viacerých hľadísk. Uľahčuje prerezávanie zúbkov, zmierňuje možné zápaly, ktoré sa niekedy na ďasnách objavia a takisto utlmuje nepríjemnú bolesť.

Dar z prírody – aromaterapia na upokojenie

Ak chcete vášmu dieťatku dožičiť pokojnejší spánok, umiestnite do jeho izbičky vrecúško levandule alebo harmančeku. Avšak dbajte na to, aby išlo o skutočne prírodné produkty a žiadne umelé vône a olejčeky.

Práve vďaka levanduli napríklad nebude vaše bábätko až tak mrzuté, bude mať pokojnejší spánok a uľaví sa mu aj od bolesti. Samozrejme, netreba to s vôňami nijako preháňať a stačí aj malé vrecúško, ktorého vôňu cítite, ale zároveň nevonia prisilno.

Pomoc aj od starej mamy. Odvar z repíka lekárskeho

Repík lekársky zmierňuje zápal, a tým aj utlmuje bolesť. Táto pomoc „ako od babičky“ je veľmi nenáročná. Uvarte si z repíka slabší čaj, nechajte ho vychladnúť a omočte do neho napríklad aj naše obrúsky na zuby a ďasná. A pomaly prechádzajte po zúbkoch a ďasnách. Bolesť by mala po chvíľke ustúpiť.

Tak a už nám nezostáva nič iné, len vám popriať veľa šťastia pri prerezávaní zúbkov. Veríme, že aj s našimi radami to bude o čosi znesiteľnejšie. :)