Košík
prázdny

Sledovanie
objednávok

Články

Obrúsky na zuby a ďasná. Na čo slúžia a aké sú ich výhody?

My v Jack N’ Jill vám neponúkame iba detské zubné pasty a kefky, ale v našej ponuke môžete nájsť aj vlhčené obrúsky na zuby a ďasná. Neviete presne, na čo slúžia a prečo by ste ich mali mať aj vy vo výbavičke? Tak si o nich povedzme niečo viac. :)

Ako sme už spomínali aj v našich starších článkoch, ústna hygiena vášho dieťatka sa nezačína až s príchodom prvého mliečneho zúbka. Začíname s ňou oveľa skôr a starať sa treba už o ústočká novorodeniatka. Práve tu prichádzajú na rad naše obrúsky na zúbky a ďasná.

Prečo a kedy používať obrúsky na zúbky a ďasná?

Ústočká vášho novorodeniatka treba vyčistiť už po každom dojčení či kŕmení náhradnou výživou. Mamičky na to zväčša zvyknú používať navlhčenú gázu či iné vlhčené utierky. My však vieme aj o inom spôsobe. :)

Práve naše vlhčené obrúsky na zuby a ďasná sú skvelou pomôckou. A čím sa líšia od bežných navlhčených utierok či obrúskov? Skúsenosti mamičiek hovoria o tom, že žiadna vlhčená gáza ani vreckovka nedosahuje takú jemnosť, ako práve naše vlhčené utierky. Veď skúste sami. :)

Jemná textúra našich obrúskov dôkladne premasíruje ďasná vášho drobčeka, upokojí ich (v prípade, že sa mu už začínajú pomaličky prerezávať prvé mliečne zúbky) a, samozrejme, dôkladne zbaví ústočká zvyškov jedla či povlaku od materského mlieka.

Zároveň netreba zabúdať ani na to, že vaše dieťatko si takto pomaly zvyká, že po každom jedle sa v jeho ústočkách „čosi deje“. Aj vďaka tomu si neskôr ľahšie navykne na náprstnú zubnú kefku na čistenie prvých mliečnych zúbkov či na detské zubné kefky.

Xylitol – veľký ochranca malých zúbkov vášho drobčeka

Môžete sa snažiť, ako veľmi chcete, ale nijako sa nevyhnete tomu, aby sa ústa vášho dieťatka nestretli s baktériami. Tomuto stretnutiu síce nezabránite, ale my vieme, ako s baktériami zabojovať. Pomáha v tom napríklad aj xylitol.

Táto látka s baktériami účinne bojuje a pôsobí tak ako prevencia pred vznikom zubných kazov, poradí si s povlakom v ústočkách vášho batoľaťa a neumožní ďalšie množenie sa baktérií. Práve xylitol sa nachádza aj v našich vlhčených obrúskoch. Každý jeden obrúsok je navyše balený jednotlivo v samostatnom sterilizovanom obale, aby sa zabránilo vznikaniu a šíreniu rôznych mikroorganizmov.

Obrúsky na zuby a ďasná ako prvá pomoc

Viaceré mamičky si zvykli mať obrúsky na zuby a ďasná vždy pri sebe. Ich balenie sa vám bez problémov vmestí aj do kabelky. A prečo vlastne? Práve vlhčené obrúsky môžu slúžiť ako výborná prvá pomoc v prípade, že sa nachádzate mimo domu či bez prístupu k vode.

Veď poznáte tie situácie, dieťatku spadne cumlík na zem, na pieskovisku „si pochutná“ na kamienkoch či štrku alebo čomkoľvek inom, čo mu padne do oka. Prípadne ho vonku prikrmujete. Pravdepodobne pri sebe v takýchto situáciách nenosíte zubnú kefku. Práve tu sa skvele zídu vlhčené utierky. Dieťatku jednoducho utriete spadnutý cumlík (práve prostredníctvom toho, že mamička olíže spadnutý cumlík, sa do úst bábätka dostáva veľké množstvo baktérií – vyhnite sa tomu) alebo mu vytriete ústočká. Suchá vreckovka, ako už asi samy dobre viete, nie je ten najlepší nápad.

Aj pre dospelých!

A prečo nie? :) Nejedna mamička si už natoľko zvykla na vlhčené utierky Jack N’ Jill, že ich aj sama používa. Na čokoľvek. Na utretie tváre, pier, vytretie úst (v podstate úplne rovnako ako aj pri bábätkách)... Uvidíte, že ak začnete naše vlhčené utierky raz používať, už len ťažko sa ich budete vzdávať. :)

A navyše, nemusíte mať ani žiadne výčitky z toho, že by ste nejakým spôsobom škodili prírode. Zloženie našich vlhčených obrúskov je nielen maximálne bezpečné pre vaše dieťatko, ale zároveň môže za to, že obrúsky sú aj prírodné a biologicky rozložiteľné. Naše vlhčené obrúsky na zuby a ďasná dokážu naozaj poslúžiť celej rodine a sú skvelým pomocníkom. Veď vyskúšajte. :)