Košík
prázdny

Sledovanie
objednávok

Články

Metódy, ako ľahko naučíte vaše dieťa čisteniu zúbkov

Nie je žiadnym prekvapením, že detičky majú niekedy problém naučiť sa pravidelnému zvyku čistenia zúbkov. Nielenže sa do toho sami nepustia, ale snažia sa tomu vyhnúť, ako sa len dá. Máme pre vás zopár trikov, ako tento problém prekonať.

S pravidelným čistením zubov majú niekedy problém aj dospelí. Niektorí to berú len ako otravnú povinnosť, prípadne si zuby nečistia správne. A čím to je spôsobené? Možno často aj tým, že ich rodičia nevenovali ich ústnej hygiene dostatok pozornosti. Nebuďte rovnakí, naučte vášho drobčeka pravidelnému čisteniu! :) Ako na to?

Nechajte ho vybrať si vlastnú kefku

Jedným z tipov, ako naučiť vaše dieťatko, aby si pravidelne a rado čistilo zúbky je, ak ho necháte vybrať si vlastnú zubnú kefku. Zájdite s ním do obchodu alebo si spolu prezrite našu ponuku detských zubných kefiek a nechajte vášho drobca, nech si sám vyberie kefku, ktorá sa mu páči.

Nech si váš malý mládenec či slečna sami zvolia kefku v ich obľúbenej farbe, so zvieratkami, ktoré majú radi, či s akýmkoľvek iným motívom. Prípadne, nech kúpia kefku aj ich obľúbenej plyšovej hračke či inému hračkárskemu kamošovi! Tak si môžu zúbky čistiť pekne spolu. :)

Nech mu pasta chutí

Váš malý zázrak si jednoducho nebude čistiť zúbky v prípade, že mu pasta v jeho ústočkách nechutí. A práve chuť pasty je to, čím dokážete vášho drobca nalákať na čistenie zúbkov. Zvoľte ochutenú zubnú pastu pre deti napríklad v príchuti maliny, čiernej ríbezle, čučoriedky, ako nájdete aj v našej ponuke. Treba však počítať aj s tým, že ak bude pasta vášmu drobcovi skutočne chutiť, je pomerne pravdepodobné, že ju bude aj prehĺtať.

A aj preto netreba zabúdať na to, čo všetko by zubná pasta pre dieťatko nemala obsahovať. Pozorne čítajte zloženie a skutočne sa informujte o tom, čím si váš drobec umýva zúbky. O tom, čo by mala a nemala obsahovať zubná pasta pre deti, si môžete prečítať aj v našom staršom článku.

Čistenie zúbkov je rodinná záležitosť!

Pasta chutí, kefka je podľa preferencií vášho drobca a napriek tomu si stále odmieta čistiť zúbky? Nezabúdajte, že čistenie zúbkov by malo byť rodinnou záležitosťou! Sami dobre viete, že práve vy ste pre vaše dieťatko tým najväčším vzorom a bude po vás opakovať všetko, čo spravíte. Práve preto si zúbky čistite spolu.

Ukážte mu nielen to, ako to robiť správne, ale takisto, že vás to baví a spravte si z čistenia zúbkov milý rodinný rituál, ktorý budete dodržiavať.

Dobrý tip na záver

Čistenie zúbkov jednoducho musí byť zábava. Docieliť by ste to možno vedeli aj vďaka pesničkám. Skúste si pri čistení zúbkov púšťať toto video nižšie a uvidíte, že vášmu drobcovi to vyčarí úsmev na čistých zúbkoch. :)

Aké sú vaše skúsenosti s učením sa čistiť si zúbky? Máte aj vy nejaké triky a tipy, s ktorými by ste sa podelili? Napíšte nám do komentárov a poraďte aj vy ostatným rodičom, ktorí sa s touto úlohou práve pasujú. :)

zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=otPu5DNdzo4